Overslaan en naar de inhoud gaan

Overzicht

Serie DC DP DQ DX DZ H HW M MP
Medium
Koelwater x x x x x x
Heet water x x x x x x
Stoom x x x x
Koelsmeermiddel
Lucht x x x
Vacuüm x x x
Hydraulische olie x x
Thermische olie x x x
Droogloop
Met minimale smering

Maier koppelingen

Roterende koppelingen zijn vereist in vrijwel alle sectoren om vloeistoffen over te dragen naar draaiende machine onderdelen. Voor eenvoudige applicaties is een standaard koppeling voldoende. Voor meer complexe toepassingen hangen de prestaties van uw machine in grote mate af van de juiste keuze type koppeling.

Onderstaande catalogus introduceert verschillende ontwerpen en systemen die gebruikt worden voor machines met een speciale focus op roterende koppelingen ontworpen voor het koelen. 

DC

Voor heet water en stoom bij hoge drukken en toerentallen.

Roterende koppeling geschikt voor heet water en stoom bij hoge drukken en toerentallen. Ontlaste glijringafdichting met externe waterkoeling. Uitermate geschikt voor papier- en vlieskalanders, vezel- en golfkartonmachines. Geschikt voor grote stoom verwarmde drogers. Gepatenteerd systeem.

DP

Voor heet water en stoom bij hoge drukken en toerentallen.

Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden uit verschillende afdichtingscombinaties. Uitermate geschikt voor de druk- en kunststofindustrie.

DQ

Voor thermische olie bij hoge temperaturen en toerentallen.

Roterende koppeling, ontlaste glijringafdichting. DQ, DQT, DQTX met extra koelcircuit voor koeling en smering van lagers en afdichting. Uitermate geschikt voor snellopende kalanders.

DX

Universele roterende koppeling voor water, uitgerust met glijringafdichting en rollagers.

DXS met zeer resistent dichtvlak met keramische laag voor hogere temperaturen en toerentallen alsmede een langere standtijd.

DZ

Roterende koppeling voor perslucht.

Meerdere kanalen voor verschillende drukken, grote en kleine volumes. Uitgevoerd in roestvrij staal met speciale dichtringen en tegenloopvlakken van keramiek of een ander hard materiaal. Uiterst resistent.

H+HW

Onderhoudsvrije koolstof dichtringen en glijlagers

Universele roterende koppeling met onderhoudsvrije koolstof dichtringen en glijlagers. Metaal geïmpregneerde dichtringen voor thermische olie en hoge drukbelasting bij heet water en stoom. Ingebouwde vacuümklep bij H3 voor stoomcilinder. Groot aantal verschillende uitvoeringen.

M

Robuuste roterende koppeling voor verontreinigde media bij lage toerentallen

Gemakkelijk bereikbare smeerpunten. Steunlager  corrosiebestendig. Loperaansluiting op basis van K-flens verbinding en genormaliseerde draadverbindingen volgens ISO 228. Verloopstukken voor NPT draad verkrijgbaar.

MP

Meerdere kanalen voor het gelijktijdig doorlaten

Roterende koppeling met meerdere kanalen voor het gelijktijdig doorlaten van maximaal tien verschillende media. Voor draaitafels, gereedschappen en mallen.