• MT Intersales

    The coupling connection!

Roterende Maier-koppelingen

 Serie                         

 DA 

 DC 

 DP 

 DQ 

 DX 

 DZ 

  H  

 HW 

  K  

  M  

 MP 

Medium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koelwater

X

 

X

 

X

 

X

X

 

X

X

Heet water

X

X

X

 

X

 

X

X

 

X

 

Stoom

X

X

 

 

 

 

X

X

 

X

 

Koelsmeermidel

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

Lucht

 

 

 

 

X

X

 

 

X

 

X

Vacuüm

 

 

 

 

X

X

 

 

 

 

X

Hydraulische olie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X

Thermische olie

X

 

 

X

X

 

 

X

 

 

 

Droogloop

 

 

 

 

 

 

 

 

X

 

 

Met minimale smering

 

 

 

 

 

 

 

 

 X

 

 

Een roterende koppeling is de verbinding tussen een vast en een draaiend druksysteem. Elk draaiend systeem dat gekoeld of verwarmd moet worden is dus aangewezen op roterende koppelingen op water, stoom, thermische olie. Afhankelijk van de toepassing (druk, temperatuur, medium, diameter) bieden wij verschillende types aan:

DP

Universele roterende koppeling voor water en thermische olie met ontlaste glijringafdichting en rollagers. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden uit verschillende afdichtingscombinaties. Uitermate geschikt voor de druk- en kunststofindustrie.

DOWNLOAD hier de brochure ivm DP-koppelingen.

H

Universele roterende koppeling met onderhoudsvrije koolstof dichtringen en glijlagers. Metaalgeïmpregneerde dichtringen voor thermische olie en hoge drukbelasting bij heet water en stoom. Ingebouwde vacuümklep bij H3 voor stoomcilinder. Groot aantal verschillende uitvoeringen.

DOWNLOAD hier de brochure ivm H-koppelingen.

M

Robuuste roterende koppeling voor verontreinigde media bij lage toerentallen.

DOWNLOAD hier de brochure ivm M-koppelingen.

DQ

Roterende koppeling voor thermische olie bij hoge temperaturen en toerentallen, ontlaste glijringafdichting. DQ, DQT, DQTX met extra koelcircuit voor koeling en smering van lagers en afdichting. Uitermate geschikt voor snellopende kalanders.

DOWNLOAD hier de brochure ivm DQ-koppelingen.

DA

Stang ondersteunde roterende koppeling met onderhoudsvrije, metaalgeïmpregneerde dichtringen.

DOWNLOAD hier de brochure ivm DA-koppelingen.

DC

Roterende koppeling geschikt voor heet water en stoom bij hoge drukken en toerentallen. Ontlaste glijringafdichting met externe waterkoeling. Uitermate geschikt voor papier- en vlieskalanders, vezel- en golfkartonmachines. Geschikt voor grote stoomverwarmde drogers. Gepatenteerd systeem.

DOWNLOAD hier de brochure ivm DC-koppelingen.

DX

Universele roterende koppeling voor water, uitgerust met glijringafdichting en rollagers. DXS met zeer resistent dichtvlak met keramische laag voor hogere temperaturen en toerentallen alsmede een langere strandtijd.

DOWNLOAD hier de brochure ivm DX-koppelingen.

DZ

Roterende koppeling voor perslucht. Meerdere kanalen voor verschillende drukken, grote en kleine volumes. Uitgevoerd in roestvrij staal met speciale dichtringen en tegenloopvlakken van keramiek of een ander hard materiaal. Uiterst resistent.

K

Krachtige serie (draaidoorvoer) voor inwendige toevoer van koelmiddel naar werktuigmachines. Duurzaam geschikt voor drooglopen. Toepasbaar bij minimale hoeveelheidsmering. Inwendige thermische regeling. Gepatenteerd systeem.

MP

Roterende koppeling met meerdere kanalen voor het gelijktijdig doorlaten van maximaal tien verschillende media. Voor draaitafels, gereedschappen en mallen.

DOWNLOAD hier de brochure ivm MP-koppelingen.

Machine tools

Roterende koppelingen zijn vereist in vrijwel alle sectoren om vloeistoffen over te dragen naar draaiende machine onderdelen. Voor eenvoudige applicaties is een standaard koppeling voldoende. Voor meer complexe toepassingen hangen de prestaties van uw machine in grote mate af van de juiste keuze type koppeling.

Onderstaande catalogus introduceert verschillende ontwerpen en systemen die gebruikt worden voor machines met een speciale focus op roterende koppelingen ontworpen voor het koelen. 

DOWNLOAD hier de brochure ivm de machine-tools.

Service team herstellingen Maier-koppeling

Laat uw koppelingen door ons herstellen!
Ons service team is gespecialiseerd in het herstellen van alle standaardkoppelingen. DQ en DXSA-koppelingen kunnen ook ter plaatse gerepareerd.