• MT Intersales

    The coupling connection!

Expansie-assen en klaplagers

Expansie assen

Een expansie-as is een pneumatisch uitzetbare as; de kern is vast maar de bruikbare asdiameter kan vergroot worden door uitzetbare nokken of linialen die door perslucht gestuurd worden. Op die manier is het mogelijk de as in normale toestand in een koker te brengen en vervolgens perslucht toe te dienen zodat de koker rond de as spant en meedraait om het materiaal op- of af te wikkelen. Om de as uit de koker te verwijderen volstaat het de lucht te laten ontsnappen en zo de nokken of linialen terug in te laten schuiven.

Expansie-assen werden oorspronkelijk uiteraard vooral in de textiel- en de papierindustrie gebruikt. Het systeem kan echter perfect geïntegreerd worden in elk verpakkingsproces waarbij met rollen papier of folie gewerkt wordt.

Ten opzichte van een systeem met konische stukken biedt een expansie-as volgende voordelen:

  • grote nauwkeurigheid
  • tijdwinst door snelle ontspanning
  • geen manuele tussenkomst vereist
  • de rollen worden over de volledige breedte opgespannen

Assen met nokken kunnen uitgevoerd worden met een lichaam in staal, aluminium of carbon. Assen met linialen kunnen uitgevoerd worden met een lichaam in staal of aluminium.

INTEGRATIE VAN MANOMETER MOGELIJK!! 

 

Service team herstellingen expansie assen

Laat uw expansie assen bij ons herstellen!

We hebben de meeste slijtage onderdelen bij ons op stock liggen. Hierdoor kan ons service team u telkens een snelle service bieden voor het herstellen van uw beschadigde as.

 

Klaplagers

Afhankelijk van het type machine is het nodig om de expansie assen met behulp van klaplagers te monteren. Dit kan met een moter gemonteerd worden om de as aan te drijven of met een rem om het af te remmen.

Deze zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen: met of zonder aandrijfas, op voet of met flens.


DOWNLOAD hier de brochure ivm expansie-assen en klaplagers.